مراسم گرامیداشت فجر انقلاب اسلامی

 | تاریخ ارسال: 1394/11/19 | 

حجت الاسلام و المسلمین محمدصادق مرادی در مراسمی که به مناسبت دهه فجر در دانشگاه علوم قضایی برگزاری شد، با تشریح ابعاد شخصیتی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران پرداخت و اظهار کرد:

مقایسه شخصیت امام (ره) با رهبران بزرگ انقلابی در تاریخ جهان معاصر موارد مهی را نشان می دهد که برخی از آنها میان رهبران و انقلابیون مشترک است همچون اراده و شرایط زمان و تحمل زندان و هجرت اما ویژگی های مبارزاتی حضرت امام خمینی (ره) و ایستادگی در برابر ظلم از سوی ایشان ویژگی بارزی است و موجب محبوبیت مردمی آن عالم ربانی شد.

وی ادامه داد:

برخی از شخصیت های انقلابی در تاریخ صرفاً ابعاد علمی و جریان سازی داشتند در حالیکه توحید محوری و معرفت شناسی امام خمینی (ره) ویژگی ممتاز ایشان و وجه تمایز از دیگر رهبران انقلابی جهان بود.

معاون فرهنگی دانشگاه علوم قضایی با اشاره به اینکه امام خمینی (ره) فقه را در جامعه به صورت عملیاتی و کاربردی توسعه داد، گفت:

حضرت امام به طور کلی شخصیت انسان سازی داشتند توأمان نظریه پردازی و هویت سازی را در این مسیر به کار بستند.

حجت الاسلام و المسلمین مرادی به تشریح مبانی اندیشه سیاسی امام (ره) پرداخت و گفت:

اگر بخواهیم امام را بشناسیم باید به ریشه های اصلی و شخصیت واندیشه امام راحل پی ببریم و با این بررسی شاخص مناسبی برای ارزیابی درست مسیر انقلاب خواهیم داشت.

وی شناخت ابعاد فکری امام (ره) را موجب در دسترس قرار گرفتن و شناخت مناسب تر از مبانی حکومت دینی دانست و بیان کرد:

در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی لازم است که ارزیابی از گذشته و نگاهی به آینده داشته باشیم و طبق فرمایش های مقام معظم رهبری مدظله العالی منظومه فکری امام راحل مبتنی و متکی بر یک جهان بینی است.

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه ادامه داد:

رهبر انقلاب معتقدند که امام بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران به اراده مردمی اعتقاد کامل داشتند و در ابعاد مختلف و امور داخلی علاوه بر تکیه و تأکید بر بهبود وضعیت محرومان به حفظ استقلال کشور و سلطه گریزی تأکید می کردند.

مرادی خاطر نشان کرد:

مقام معظم رهبری اخیراً در دیدار با اعضای شورای امنیت ملی در بهمن ماه جاری اشاره داشتند که «توحه به موارد تکرار شونده در بیانات امام راحل حفظ اصل و اصول انقلاب اسلامی است» رهبری به جامعه شاخص حفظ انقلاب را بر مبنای افکار و اصول امام خمینی (ره) معرفی می کنند.

وی با اشاره به بیانات معظم له ادامه داد:

طبق اشاره رهبری راهکار مقابله با تخریب و نفوذ فرهنگ بیگانه دشمن از دیدگاه امام خمینی احیای معنویت بود و بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران با نوآوری و ابتکاراتی در فقه اسلامی ولایت فقیه را از فقه به علم کلام وارد کردند و موضوع مطلقه بودن ولایت را همانند نماز واجب معرفی کردند.

معاون فرهنگی دانشگاه علوم قضایی یادآور شد:

طبق دیدگاه امام راحل التزام به ولایت فقیه قابل تفکیک از التزام به امامت و ولایت ائمه و اسلام نیست و در سخنانی اینطور مطرح کردند که اگر ولایت فقیه دیکتاتوری است پیامبر هم دیکتاتور بود و اگر شخصی دیکتاتور باشد دیگر مسلمان نیست.

دکتر مرادی تصریح کرد:

مولفه های دیگری در اصول و اندیشه های امام (ره) وجود داشت مانند موضوع اجتهاد و ضرورت توجه به مسائل روز جامعه مسلمانان و احکام جدید و در امور سیاسی نیز بر تکلف گرایی تکیه داشتند و در تفکر و دیدگاه امام راحل این مهم مبنای عمل بود و باظلم مبارزه می کرد و ایشان گفته بودند که «ما بنا داریم به تکلیف عمل کنیم با ظلم مبارزه کنیم»، «نباید نگران باشیم شکست بخوریم باید نگران باشیم به تکلیف عمل کنیم نگرانی ما از خود ماست» و این دیدگاه ایشان بر مبنای سیره ائمه و مولای متقیان حضرت علی علیه السلام بود.

 دانشگاه علوم قضایی

کلیدواژه ها: فجر انقلاب اسلامی |

دفعات مشاهده: 3508 بار   |   دفعات چاپ: 534 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر