نشست یررسی لایحه پلیس قضایی 2 اسفند 93 برگزار شد.

نشست بررسی لایحه پلیس قضایی

نشست بررسی لایحه پلیس قضایی

توسط معاونت پژوهش دانشگاه با همکاری انجمن علمی دانشجویی

این نشست روز شنبه مورخ93/12/2با حضور دکتر خدائیان معاون حقوقی قوه قضائیه، دکتر مؤذن زادگان عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی، دکتر مهابادی عضو هیأت علمی دانشگاه علوم انتظامی و جمعی از مسئولان، اساتید و دانشجویان در سالن اجتماعات شهید بهشتی برگزار گردید.

در این نشست موافقان و مخالفان لایحه نظرات خود را ارائه و در خاتمه به پرسش حاضران پاسخ دادند.

در نشست بررسی لایحه پلیس قضایی عنوان شد:احیاء پلیس قضایی ضرورتی اجتناب ناپذیر/ضابط متخصص راه رفع مشکلات قضایی

خبرگزاری میزان: عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی علامه طباطبایی با بیان اینکه احیاء پلیس قضایی ضرورتی اجتناب ناپذیر در جامعه است، گفت: تشکیل پلیس قضایی برای انجام امور محوله دستگاه قضایی با وجود نیروهای متخصص ضروری و لازم است.

خبرگزاری میزان: عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی علامه طباطبایی گفت: احیاء پلیس قضایی ضرورتی اجتناب ناپذیر در جامعه است و پلیس قضایی می تواند در کاهش اطاله دادرسی نقش مهم و موثری را ایفا کند.

به گزارش خبرنگار حقوقی میزان، حسنعلی مؤذن زادگان در نشست علمی بررسی لایحه پلیس قضایی که در دانشگاه علوم قضایی برگزار شد، اظهار داشت: در اصطلاح آئین دادرسی و مقررات مربوطه یک سازمانی وجود دارد که در معنای عام وظیفه حراست از نظم عمومی، امنیت کشور، حقوق، آزادی های فردی و حراست از جان و مال و ناموس مردم را برعهده دارد.

وی به نقش پلیس قضایی اشاره کرد و گفت: پلیس قضایی در حقیقت وظایف و ماموریت هایی که بعد از وقوع جرم وجود دارد را برعهده داشته و تحت نظر مقامات قضایی قرار دارد.

مؤذن زادگان ادامه داد: زمانی که جرمی کشف شود پلیس قضایی وارد عمل شده و اقداماتی از جمله دستگیری متهم، جمع آوری ادله، ابلاغ اوراق قضایی و اجرای احکام را به عنوان مهمترین وظایف برعهده داشته و آن را انجام می دهد.

عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی علامه طباطبایی گفت: احیاء پلیس قضایی ضرورتی اجتناب ناپذیر در جامعه است و پلیس قضایی می تواند در کاهش اطاله دادرسی نقش مهم و موثری را ایفا کند.

وی به مشکلات نبود پلیس قضایی اشاره کرد و افزود: یکی از معضلات نبود پلیس قضایی مستقل برای دستگاه قضا، تداخل وظایف نیروی انتظامی و وابسته بودن آن به 2 مرجع است که مشکلاتی را به وجود آورده است.

مؤذن زادگان با بیان اینکه ضابط دادگستری باید دارای صلاحیت باشد، گفت: غالب پرونده ها به وسیله نیروهای غیرمتخصص جابجا می شود و کار آنها نیز انجام می شود و این یک مشکل و معضل برای دستگاه قضایی است و بر همین اساس تشکیل پلیس قضایی ضرورتی اجتناب ناپذیر به شمار می رود.

در ادامه این مراسم علی اصغر مهابادی عضو هیات علمی دانشگاه علوم انتظامی گفت: اهمیت تشکیل پلیس قضایی بر هیچکس پوشیده نیست و هیچ تردیدی برای تشکیل آن وجود ندارد.

وی افزود: پلیس انتظامی از پلیس قضایی منفک است و پلیس قضایی نباید ملبس به لباس انتظامی باشد.

مهابادی گفت: یکی از مشکلات فعلی در دستگاه قضا استفاده از نیروهای وظیفه به عنوان ضابط قضایی است و این امر معضلات بسیاری را به وجود آورده است که با تشکیل پلیس قضایی بسیاری از موانع و مشکلات مرتفع خواهد شد.

وی با بیان اینکه کار پلیس قضایی نیازمند نیروهای حرفه ای و متخصص است، گفت: با توجه به اینکه نیروی انتظامی وظایف بسیاری را برعهده دارد نمی توان از او انتظار داشت که همه کارهای دستگاه قضا را به عنوان ضابط قضایی به نحو احسن انجام دهد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم انتظامی با بیان اینکه موضوع ادله جرم و مدارک دارای اهمیت بسیاری است، افزود: براساس بند 8 ماده 4 قانون نیروی انتظامی، ضابطین مشخص شده اند و موضوع ضابط از اهمیت بسیاری برخوردار است.

نشست بررسی لایحه پلیس قضایی

مهابادی با اشاره به اینکه شهید بهشتی پلیس قضایی را احیاء کرد و این اقدام قابل تقدیر و تحسین است، گفت: با توجه به اینکه قضات براساس محتویات پرونده و قانون حکم صادر می کنند، گفت: تشکیل پلیس قضایی برای انجام امور محوله دستگاه قضایی با وجود نیروهای متخصص ضروری و لازم است.

وی افزود: تشکیل پلیس قضایی موجب کاهش اطاله دادرسی شده و بسیاری از معضلات و موانع را در زمینه تحقیقات، ابلاغیه ها و دست یافتن به نتیجه مطلوب مرتفع می کند.


کلیدواژه ها: نشست يررسی لايحه پليس قضايی | دانشگاه علوم قضايی و خدمات اداری |


دفعات مشاهده: 4189 بار   |   دفعات چاپ: 1564 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر