دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری- اخبار دانشگاه
نشست پنجم قتل، نوعاً کشنده بودن 16 اسفند 93 برگزار شد.

حذف تصاویر و رنگ‌ها
باسمه تعالی

سلسله نشست های واکاوی یک رأی (نشست پنجم قتل، نوعاً کشنده بودن) به همت انجمن علمی دانشجویی دانشگاه علوم قضایی برگزار گردید.

پنجمین نشست از سلسله نشست های نقد رأی انجمن علمی دانشجویی روز شنبه مورخ 93/12/16با حضور حجت الاسلام والمسلمین عروجی رئیس شعبه ششم دیوان عالی کشور، دکتر حسین میر محمد صادقی مدرس دانشگاه علوم قضایی، آقای رضائی قاضی دیوان عالی کشور، آقای دکتر مظاهری مدرس دانشگاه علوم قضایی و جمعی از اساتید و دانشجویان دانشگاه در سالن شهید بهشتی برگزار گردید.

سلسله نشست های واکاوی یک رأی (نشست پنجم قتل، نوعاً کشنده بودن)

در ابتدای این جلسه دکتر میر محمد صادقی نکاتی در خصوص رای و موارد مطروحه و همچنین دفاع مشروع پرداختند و با تکیه به عناصر گوناگون قتل و فعل نوعاً کشنده بودن و همچنین علم به نوعاً کشنده بودن توسط فرد ضارب و مسئولیت کیفری او پرداختند.

دکتر مظاهری با اشاره به صلاحیت دادگاه صادر کننده رأی، صلاحیت دادگاه عمومی حقوقی را که قبل از تشکیل دادسراها بود محل سؤال قرار دادند و صلاحیت دادگاه کیفری را برای صدور این رأی مصلح دانستند.

حجت الاسلام عروجی رئیس شعبه ششم دیوان عالی کشور با صحیح دانستن صلاحیت دادگاه صادر کننده رأی نکاتی را در کلیات رأی و فعل و آلت نوعاً کشنده بودن مطرح کردند و اشاره کردند که فعل نوعاً کشنده بودن برای هر فردی صدق می نماید.

سلسله نشست های واکاوی یک رأی (نشست پنجم قتل، نوعاً کشنده بودن)

قاضی رضایی از قضات دیوان عالی کشور نیز با اشاره به سیاست جنایی موارد طرح شده در پرونده و رأی به نکاتی از جمله شیوه ارتکاب جرم، تبین علم شخص ضارب به فعل نوعاً کشنده بودن و محل اصابت چاقو و مواردی از قبیل شیوه مضروب کردن و کشتن اشاره و در ادامه آقای دکتر میر محمد صادقی با موشکافی آراء و موارد مطرح شده در پرونده از قبیل محل اصابت چاقو، آلت نوعاً کشنده بودن، تعریف محل و فعل اصابت جسم سخت، دفاع مشروع شخص و همچنین علم افراد به مواد فوق الذکر نکات اساسی را مطرح نمودند.

AWT IMAGE

در خاتمه قضات حاضر در جلسه به سوالات مطرح شده توسط دانشجویان پاسخ دادند.

نشانی مطلب در وبگاه دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری:
http://ujsas.ac.ir/find-1.37.531.fa.html
برگشت به اصل مطلب