در نشست هماندیشی با جمعی از رؤسا، اساتید و فرهیختگان دانشکدههای حقوق سراسر کشور مطرح شد
دستور رئیس قوه قضائیه درباره بسط و گسترش تعاملات آموزشی و پژوهشی بین عدلیه و مراکز دانشگاهی کشور
رئیس قوه قضاییه گفت: ما در قوه قضاییه با آغوش باز پذیرای نقطه نظرات، دیدگاهها، پیشنهادها و انتقادها جامعه نخبگانی و دانشگاهی کشور هستیم و به این موارد و موضوعات در حد توان و منطبق با موازین قانونی ترتیب اثر میدهیم.
به گزارش روابط عمومی و بین الملل دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در راستای سلسله جلسات و نشستهای هماندیشی مستمر خود با جامعه نخبگانی و دانشگاهی کشور، شنبه (۳ تیر) در سومین روز از هفته قوه قضاییه با جمعی از رؤسا، اساتید و فرهیختگان دانشکدههای حقوق سراسر کشور، دیدار کرد.
رئیس قوه قضاییه در این نشست هماندیشانه، با گرامیداشت یاد و خاطره شهید آیتالله بهشتی و یاران و همراهان ایشان، اظهار کرد: شهید آیتالله بهشتی شخصیتی آیندهنگر، مدیر، مدبّر، کادرساز و کادرپرور بودند و علاوه بر اینکه به مقتضیات زمان عنایت داشتند، نیازهای آینده جامعه را هم مورد توجه قرار میدادند و سیاستگذاریها و کادرسازیها را بر همین مبنا انجام میدادند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در ادامه خطاب به مسئولان ذیربط قضایی از جمله «معاون حقوقی قوه قضاییه»، «رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه»، «معاون منابع انسانی دستگاه قضا» و «رئیس دانشگاه علوم قضایی» دستور داد که تعاملات آموزشی و پژوهشی فیمابین «عدلیه» و «مراکز دانشگاهی کشور» را با لحاظ موضوعات و مقولات کاربردی و جامعمحور در راستای حل چالشها و خلاءها و همچنین آیندهنگری و پیشبینی مسائل آینده و رفع نیازهای ضروری دستگاه قضا، بسط و گسترش دهند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، گفت: ما موافق هستیم که سازوکارهای مدون و متقنی ایجاد گردد تا دانشجویان رشته حقوق در سراسر کشور بتوانند از نزدیک و بصورت ملموس با رویهها و فرآیندهای قضایی در مراجع و محاکم قضایی آشنا شوند؛ من زمانی که مسئولیت دادستانی کل کشور را برعهده داشتم و در جلسات هیئت عمومی دیوان عالی کشور شرکت میکردم تاکید و اصرار داشتم که دانشجویان حقوق در برخی جلسات هیئت عمومی چه در حوزه مباحث «آرای اصراری» و چه در حوزه «آرای وحدت رویه» شرکت کنند؛ اکنون نیز تاکید دارم که دانشجویان رشته حقوق میتوانند با ایجاد سازوکاری در برخی جلسات دادگاهها که منع قانونی ندارد، حضور یابند.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: باید اطلاعات و آگاهیهای حقوقی مردم در راستای پیشگیری از وقوع جرم گسترش و توسعه یابد و این موضوع و مقولهای است که نظام آموزشی و پژوهشی حقوق در کشور در راستای آن، میتواند منشاء اثر باشد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در ادامه خطاب به رؤسا، اساتید و فرهیختگان دانشکدههای حقوق سراسر کشور گفت: ما در قوه قضاییه با آغوش باز پذیرای نقطه نظرات، دیدگاهها، پیشنهادات و انتقادات جامعه نخبگانی و دانشگاهی کشور هستیم و به این موارد و موضوعات در حد توان و منطبق با موازین قانونی ترتیب اثر میدهیم.
قدردانی وزیر علوم از شهامت رئیس دستگاه قضا به سبب حضور در دانشگاهها و گفتگوی مستقیم و بدون واسطه با دانشجویان
زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در صحبتهای خود از اساتید و روسای دانشکدههای حقوق خواست که دانشجویان مستعد در حوزههای مختلف حقوقی را به دستگاه قضا معرفی کنند تا از ظرفیتهای علمی آنها استفاده شود.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود بر ضرورت تسهیل فرصتهای مطالعاتی اعضای هیئت علمی دانشکدههای حقوق تاکید کرد و خواستار توجه بیشتر قوه قضاییه به موضوع تخصیص امتیاز امریه و سرباز نخبگی ویژه محققان پسادکتری رشتههای حقوق شد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در بخش دیگری از صحبتهای خود خواستار تعامل حداکثری قوه قضاییه با دانشگاهها در زمینه برگزاری دورههای کارورزی دانشجویان رشته حقوق شد.
عموعابدینی معاون آموزشی وزارت علوم نیز طی سخنانی در این جلسه گفت: یکی از اولین اقدامات تحولی که در حوزه آموزش عالی کشور صورت گرفت، حضور عزیزانی از قوه قضاییه در وزارت علوم و طرح موضوع در خصوص مشکلات نظام آموزشی بود؛ نتایج این صحبتها و مباحث، مصوبه کارشناسی ارشد حرفهای در زمینه تربیت قاضی بود که سال گذشته ابلاغ شد.
دکتر محسنی رئیس دانشگاه علوم قضایی نیز با بیان اینکه همه قضات محصول آموزشهای حقوقی و قضایی در محیطهای دانشگاهی هستند، بر ضرورت افزایش تعامل روسا، اساتید و فرهیختگان دانشکدههای حقوق سراسر کشور با دستگاه قضا تاکید کرد.
در این جلسه جمعی از مسولان قوه قضاییه، وزارت علوم و برخی از اساتید و پژوهشگران حقوق از دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشور به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند.
|