دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری- اخبار دانشگاه
نشست معرفی و نقد کتاب فلسفه حقوق بین الملل

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1395/8/26 | 

به اهتمام دفتر همکاری های بین المللی دانشگاه علوم قضائی نشست معرفی و نقد کتاب «فلسفه حقوق بین الملل» اثر فرناندو تسون و ترجمه آقای دکتر محسن محبی، در روز دوشنبه ۲۴ آبان ماه ۱۳۹۵ از ساعت ۱۴:۳۰ با حضور اساتید و صاحب نظران حوزه فلسفه حقوق و دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری حقوق برگزار گردید.

AWT IMAGE

در ابتدای این نشست، آقای دکتر شریعت باقری ضمن تبریک روز کتاب و کتابخوانی، برگزاری جلسات معرفی و نقد کتاب را فرصت مناسبی برای ارتقای آگاهی های جامعه علمی کشور نسبت به کتب ارزشمند منتشر شده دانست.

آقای دکتر محبی، استاد حقوق بین الملل و مترجم کتاب فلسفه حقوق بین الملل با اشاره به اینکه فلسفه حقوق بین الملل از جمله موضوعاتی است که در میان اساتید و حقوقدانان بین المللی مغفول واقع شده است، گفت: با مطالعه در این حوزه امکان درک مفاهیم عمیق حقوق بین الملل فراهم می گردد. وی ضمن اشاره به مشکلات و پیچیدگی های ترجمه آثار فلسفی یادآور شدند که در ترجمه این اثر نهایت تلاش و سعی براین بوده است که از معادل های متداول در زبان فارسی استفاده شود.

AWT IMAGE

دکتر محبی بهترین قسمت این کتاب را پرداختن به موضوع حقوق گروهی دانستند که مبنای الزام مداخله بشردوستانه را «اخلاق» معرفی می کند و به آن چهره کانتی می دهد.

همچنین در این نشست آقای دکتر منوچهر صانعی دره بیدی ضمن تمجید از ترجمه روان و سلیس این اثر، ابتدا توضیحاتی پیرامون ایمانوئل کانت ارائه نمود و افزود برای درک دقیق آرا و نظریات کانت باید فضای حاکم بر تفکر فلسفی غرب حدود ۱۵۰ سال پیش از کانت را بررسی نمائیم، ضمن اینکه کانت وارث اندیشه فلسفی ۲۰۰۰ سال پیش از خود نیز بوده است. وی با اشاره به مکتب حقوق طبیعی و اشاره به فیلسوفانی نظیر توماس آکویناس، سوآرز، توماس هابس، جان لاک و اسپینوزا معتقد هستندکه مفهوم حقوق طبیعی ساخته و پرداخته شده توسط این افراد به دست کانت رسیده است.

دکتر صانعی در ادامه جملاتی از کانت پیرامون علم حقوق را نقل نمودند از جمله اینکه؛ کانت معتقد بوده است که اگر شرارت ها و رذایل اخلاقی نبود، علم حقوق شکل نمی گرفت؛ علم حقوق یک نظم بشری است و همانطور که ما فقط یک علم فیزیک داریم، تنها یک علم حقوق نیز داریم که هیچ وابستگی جغرافیایی ندارد.

دکتر حسن سواری،استاد حقوق دانشگاه تربیت مدرس نیز با تاکید بر این نکته که برای فهم صحیح حقوق بین الملل باید به مباحث مبنایی این رشته توجه نمود گفت که تحقیق پیرامون مبانی حقوق بین الملل صرفاً یک بحث نظری نیست. ایشان ترجمه کتاب را روان و قابل فهم ارزیابی کرد و گفت: نویسنده کتاب توجه زیادی به تحولات و وقایع عصر خود داشته است و از منابع متعدد و ارزشمندی برای نگارش این کتاب استفاده نموده است، در عین حال دکتر سواری معتقد است که این کتاب به عنوان خود وفادرا نمانده است و در انتخاب محتوا نوعی پراکندگی و عدم انسجام در موضوعات مشاهده می شود.

AWT IMAGE

لازم به ذکر است که سلسله نشست های معرفی و نقد کتاب بصورت منظم در آینده نیز ادامه خواهد یافت.

نشانی مطلب در وبگاه دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری:
http://ujsas.ac.ir/find-1.37.943.fa.html
برگشت به اصل مطلب