دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری- اخبار دانشگاه
معاون حقوقی قوه قضاییه مطرح کرد:تشکیل پلیس قضایی،احقاق حق و ابطال باطل

حذف تصاویر و رنگ‌ها
نشست بررسی لایحه پلیس قضایی

نشست بررسی لایحه پلیس قضایی

در حاشیه نشست بررسی لایحه پلیس قضایی در دانشگاه علوم قضایی آقای دکتر خدائیان معاون حقوقی قوه قضاییه گفت: تشکیل پلیس قضایی با نیرو های آموزش دیده و متخصص در حقیقت موجب احقاق حق و ابطال باطل می شود.

معاون حقوقی قوه قضاییه مطرح کرد:تشکیل پلیس قضایی، احقاق حق و ابطال باطل

خبرگزاری میزان: معاون حقوقی قوه قضاییه گفت: تشکیل پلیس قضایی با نیروهای آموزش دیده و متخصص در حقیقت موجب احقاق حق و ابطال باطل می‌شود.

به گزارش خبرنگار حقوقی میزان، ذبیح الله خدائیان در نشست علمی بررسی لایحه پلیس قضایی که در دانشگاه علوم قضایی برگزار شد اظهار کرد: تحقیقات مقدماتی سنگ بنای هر پرونده کیفری را تشکیل می ‌دهد و بر همین اساس تشکیل پلیس قضایی نقش اساسی و موثری در احقاق حق و ایجاد امنیت در جامعه دارد.

وی تصریح کرد: همه صاحبنظران بر تشکیل پلیس قضایی و تاثیر آن بر سرعت و دقت در تحقیقات مقدماتی متفق القول هستند و به نیاز آن در دستگاه قضایی تاکید می کنند.

خدائیان خاطرنشان کرد: تحقیقات اولیه دارای اهمیت بسیاری است چرا که با واقعیت مرتبط بوده و هنوز تهدید، تبانی و ارتباطی صورت نگرفته است و تحقیقات کامل‌تر و موثرتر است.

وی با بیان اینکه محول شدن تحقیقات اولیه به ضابطین می‌تواند پرونده های کیفری را زودتر به نتیجه برساند افزود: تحقیقات اولیه به دلیل اهمیت و منطبق بودن با واقعیت باید با دقت بیشتری انجام شود.

معاون حقوقی قوه قضاییه با اشاره به اینکه ضابط عام دستگاه قضایی نیروی انتظامی است افزود: نیروی انتظامی با وجود کارهای زیادی که بر عهده دارد، در زمینه ضابط بودن دستگاه قضا موفق نبوده چرا که وظایف متعددی را به آن محول کرده اند.

خدائیان خاطرنشان کرد: دستگاه قضایی نیازمند پلیس تخصصی و آموزش دیده است تا بتواند اوراق قضایی را ابلاغ کند و این کار سرعت و دقت در رسیدگی به پرونده ها را افزایش می دهد.

وی اذعان داشت: در زمان شهید بهشتی قانون تشکیل پلیس قضایی تصویب و اجرایی شد و در این زمینه افرادی تربیت شدند که بتوانند اقدامات موثری را برای دستگاه قضایی انجام دهند.

معاون حقوقی قوه قضاییه اظهار کرد: متاسفانه با تشکیل نیروی انتظامی و ادغام نیروهای مسلح، پلیس قضایی منحل شد در صورتی که این پلیس می‌توانست کارهای مطلوب و موثری را برای دستگاه قضایی انجام دهد.

وی با اشاره به اینکه همه مسئولان و قضات قضایی خواستار تشکیل پلیس قضایی هستند، گفت: باید افراد متخصص به عنوان پلیس قضایی در کنار قاضی برای انجام کارها و ماموریت‌های محوله وجود داشته باشند تا بتوانند خدمات ارزنده ای را به جامعه ارائه دهند.

خدائیان افزود: براساس ماده 211 قانون برنامه پنجم توسعه، تکلیفی برعهده قوه قضاییه گذاشته شد تا در سال اول این برنامه لایحه پلیس قضایی را به دولت ارائه دهد و این کار انجام شد اما ناتمام ماند و در دولت یازدهم دوباره مطرح و به مجلس ارسال شد.

معاون حقوقی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: امیدواریم ضرورت ایجاد و تشکیل پلیس قضایی برای همه احساس شود و ملموس باشد تا این قانون هرچه سریعتر به تصویب برسد و پلیس قضایی در کشور تشکیل شود.

وی با بیان اینکه تشکیل پلیس قضایی در حقیقت به ثمر رساندن پرونده های مهم است، گفت: با توجه به اینکه نیروی انتظامی وظیفه برقراری نظم و امنیت در جامعه را برعهده دارد و با مجرمان برخورد می کند ضابط قضایی بودن یک وظیفه مضاعف و سنگین برای آن است و این موضوع نشان دهنده اهمیت تشکیل پلیس قضایی در کشور است.

خدائیان با بیان اینکه تشکیل پلیس قضایی یک نیاز و ضرورت برای جامعه است، گفت: در قانون جدید آمده است که حتی مردم نیز می توانند برای جلوگیری از فرار متهم و یا تغییر صحنه جرم وارد عمل شوند و کمک کنند.

وی خاطرنشان کرد: تشکیل پلیس قضایی با نیروهای دوره دیده متخصص و حرفه ای در حقیقت احقاق حق و ابطال باطل در جامعه است.

معاون حقوقی قوه قضاییه گفت: پلیس قضایی به عنوان نیروی متخصص برای تشکیل پرونده و ادله می تواند در کنار نیروی انتظامی قرار بگیرد.

دائیان با بیان اینکه پلیس در تصویب قانون تشکیل و احیاء پلیس قضایی باید کمک کند تا بتوان از نیروهای متخصص استفاده کرد، گفت: در دولت قبل این لایحه 3 سال همچنان باقی ماند و هیچ کاری برای آن انجام نشد اما امروز نیازمند تشکیل پلیس قضایی و تصویب این لایحه هستیم.

نشانی مطلب در وبگاه دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری:
http://ujsas.ac.ir/find-1.37.505.fa.html
برگشت به اصل مطلب