اعلام جزئیات برگزاری همایش ملی قانون تشکیلات و آئین رسیدگی دیوان عدالت اداری؛ سه سال پس از اجرا در مصاحبه با دبیر علمی همایش

 | تاریخ ارسال: 1394/11/4 | 

 سرپرست معاونت پژوهشی دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری از برگزاری همایشی در سطح ملی با عنوان قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری؛ سه سال پس از اجرا در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۵ خبر داد.

معاون پژوهشی دانشگاه علوم قضایی

دبیر علمی همایش قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری سه سال پس از اجرا، در مصاحبه­ ای با واحد روابط عمومی دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری به ذکر جزئیاتی در خصوص این همایش پرداخت.

جناب آقای دکتر فلاح زاده، ابتدائا چنانچه توضیحی در خصوص کلیت این همایش دارید بفرمائید.

دیوان عدالت اداری به موجب اصول ۱۷۰ و ۱۷۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و در راستای تحقق بخشیدن به حقوق شهروندان و اصل حاکمیت قانون بر اداره تاسیس شده است، که می­توان گفت یکی از مهمترین دستاوردهای قانون اساسی به برکت انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی محسوب می­شود.

بعد از انقلاب اسلامی قوانین مختلفی در خصوص دیوان عدالت اداری تصویب شده است که آخرین آن، قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ می­باشد. در سال آینده، سال ۱۳۹۵، سه سال از اجرای این قانون خواهد گذشت. این قانون هم تشکیلات دیوان عدالت را بیان کرده و هم آئین رسیدگی و نحوه ­ی دادرسی شعب بدوی، شعب تجدید نظر و صلاحیت دیوان و موضوعاتی نظیر اجرای احکام دیوان، اعاده دادرسی را مورد بررسی و بحث قرار داده است. با این حال و پس از گذشت سه سال از اجرای این قانون نیازمند پایش و بررسی مجدد در مواد و نصوص آن هستیم تا خلاءها و کاستی های این قانون را نمایان کنیم و بتوانیم این نواقص و کاستی­ها را شناسایی نمائیم تا افق آینده دادرسی اداری در ایران روشن و به سمت توسعه حرکت کند.

دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری که وابسته به قوه قضائیه می­باشد و برای اولین­ بار در ایران حقوق دادرسی اداری را در مقطع کارشناسی ارشد دایر نموده است به مسائل دیوان عدالت اداری و دادرسی اداری اهتمام و توجه ویژه­ای دارد و به همین منظور معاونت پژوهشی دانشگاه در نظر دارد تا در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۵ همایشی را با موضوع بررسی همین قانون برگزار نماید. هدف اصلی از برگزاری این همایش شناخت نواقص، کاستی­ها و ابهامات قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری و ارائه راه حل­های مناسب برای بهبود دادرسی اداری می­باشد.

آیا در برگزاری این همایش دیگر مراکز علمی – پژوهشی نیز مشارکت دارند ؟

بله، کمیته علمی این همایش با مشارکت اساتیدی از دانشگاه های مختلف کشور از جمله دانشگاه تهران، شهید بهشتی، علامه طباطبایی، دانشگاه مازندران و اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم قضایی و یکی از قضات دیوان عدالت اداری تشکیل و تا کنون جلساتی را به منظور تعیین محورها و کم و کیف و چگونگی نظارت بر محتوای علمی همایش برگزار نموده­اند.

آیا این همایش فراخوان ارائه مقاله دارد ؟

بله، این همایش فراخوان مقاله هم دارد. در اینجا بنده از کلیه پژوهشگران، اساتید، قضات و دانشجویان دعوت می­نمایم تا مقالات خود را به آدرس دبیرخانه همایش ارسال و یا با مراجعه به تارنمای دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری در سایت مربوطه بارگذاری نمایند. ضمنا با توجه به آنکه این همایش در سطح ملی برگزار می­شود کلیه مقالات دریافتی که پس از تایید هیئت علمی به عنوان مقالات برتر به داوران ارجاع می­شوند از امتیازات مربوطه برخوردار و در مجموعه­ ای توسط انتشارات دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری به چاپ خواهند رسید.

  • بررسی و تحلیل ساختاری و رفتاری دیوان عدالت اداری
  • نقش و جایگاه دیوان عدالت اداری در احقاق حقوق مردم
  • تضمین و رعایت اصول دادرسی منصفانه در دیوان عدالت اداری
  • نقش و جایگاه دیوان عدالت اداری در تضمین و تقویت قانون مداری در دستگاه­های اجرایی
  • نقش و جایگاه دیوان عدالت اداری در بهبود و اصلاح نظام اداری
  • تحلیل اقتصادی تحولات قانون گذاری دیوان عدالت اداری
  • تحلیل جامعه شناختی و مدیریتی تحولات قانون گذاری دیوان عدالت اداری
  • ضرورت تدوین قانون جامع عدالت اداری در نظام حقوقی ایران

آیا ارتباط و تعاملی با دیوان عدالت اداری هم برقرار شده است؟

ما در برگزاری این همایش تعامل خوبی با دوستان خود در دیوان عدالت اداری بر قرار کرده ­ایم و یکی از قضات دیوان عدالت اداری هم در کمیته علمی همایش حضور دارند و قطعا در ادامه هم از تجربیات ارزنده قضات دیوان عدالت اداری به منظور برگزاری این همایش بهره خواهیم برد و به خصوص در روز اجرای همایش حتما برخی از سخنرانان، قضات دیوان عدالت اداری می­باشند تا بدین نحو تجربیات خود را در خصوص این قانون، نواقص، ابهامات و کاستی­های آن ارائه نمایند.


مطالب مشابه


دفعات مشاهده: 4611 بار   |   دفعات چاپ: 747 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر