دادستان کل کشور در دانشگاه علوم قضایی

باسمه تعالی

دادستان کل کشور در دانشگاه علوم قضایی: دستگاه قضا باید در طراز عدالت علی(ع) باشد/اعتقاد به مبانی دینی برای قضات ضروری است

خبرگزاری میزان:دادستان کل کشور با بیان اینکه دستگاه قضا باید در طراز دستگاه قضا و عدالت امیر المومنین باشد، گفت: اعتقاد به قانون و مبانی اسلامی و دینی برای قضات یک ضرورت است.

به گزارش خبرنگار حقوقی میزان، حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رییسی در مراسمی که به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در دانشگاه علوم قضایی با حضور جمعی از مسئولان، اساتید دانشجویان و کارکنان این دانشگاه برگزار شد اظهار کرد: عدالت قضایی و عدم اطاله دادرسی از نکات مهم و مورد توجه است؛ چرا که سلامت دستگاه قضا امری مهم است و سلامت یک قاضی می تواند در سلامت دستگاه قضایی موثر باشد.

وی با بیان اینکه تفاوت نظام مقدس جمهوری اسلامی با نظام های دیگر در قدسی بودن آن است تصریح کرد: نظام مقدس جمهوری اسلامی، دفاع مقدس و قضا همگی دارای تقدس هستند و تقدس آنها برگرفته از آموزه های دینی، اسلامی است.

دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری

وی با بیان اینکه نظام ما مقدس است و اولین شرط قدسیت برای نظام مقدس آن است که متصل به وحی و قدوس باشد افزود: ساختار و سازوکار نظام ما ساختاری است که متصل به پروردگار متعال و قانون خداوند است، به این معنی که بعد از 22 بهمن و پیروزی انقلاب اسلامی ولایت فقیه برای اداره زندگی عموم مردم و جامعه معین می شود و این اتصال و سازوکار، ساختاری است که این اتصال را از قدسیت برخوردار می کند.

دادستان کل کشور ادامه داد: در نظام مقدس هرکس در هر جایی به کاری مشغول باشد آن کار از مشروعیت برخوردار بوده و دارای جایگاه مقدس و قدسی است.

حجت الاسلام و المسلمین رییسی با بیان اینکه لازمه تعالی حکومت این است که افراد و مسئولین آن هم اعمال قدسی داشته باشند، گفت: قدسی شدن و قدسیت در حوزه قانونگذاری و اجرا و قضا جریان دارد و مسئله قوانین و مقررات و بهره مندی از دین و آموزه های دینی در نظام مقدس جمهوری اسلامی امری مهم و قابل توجه است.

دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری

وی به سخنانی از امام خمینی (ره) اشاره کرد و افزود: امام خمینی (ره) فرمودند ولایت فقیه، حکومت امیرالمومنین و آل رسول الله (ص) است که این سخن امام راحل نشان دهنده اهمیت ولایت فقیه در جامعه است.

دادستان کل کشور با بیان اینکه قوانین باید بر اساس شرع و دین الهی باشد، اذعان داشت: افرادی که در دستگاه قضا فعالیت می کنند، باید از آموزه های دینی بهره گیرند. قاضی باید در کارش با اخلاص عمل کند.

وی به سخنان دیگری از امام راحل اشاره کرد و گفت: امام خمینی (ره) طی سخنانی فرمودند «تمام قوانین غیرشرعی ساقط است» و بر همین اساس بعد از پیروزی انقلاب اسلامی قوانین براساس شرع و دین مشخص شد و امروز در کشور اجرایی می شود.

حجت الاسلام و المسلمین رییسی افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی همه قوانین مطابق شرع شدند و امروز شورای نگهبان، دیوان عالی کشور و دادگاههای عالی وجود دارند که از وظایف آنها می توان به شرعی بودن احکام صادره و مراقبت بر اجرای قوانین بر اساس شرع و دین اشاره کرد.

حجت الاسلام و المسلیمن رییسی تصریح کرد: تفاوت خاص قضات کشور ما با دیگر کشورهای جهان در این است که نظام قدسی در کشور ما حاکم بوده و احکام براساس شرع اجرایی می شود.

وی تاکید کرد: دادیاری ها و دادسراها در صف مقدم برخورد با مفاسد قرار دارند.

دادستان کل کشور ادامه داد: وکیل ناسالم تهدیدی برای دادرسی عادلانه است و داعیه وکیل باید طرفداری از حق باشد و قضاوت و وکالت در یک جهت قرار دارند و آن حق طلبی است.

وی با بیان اینکه کارآمدی دین و فقه، سلامت جامعه را نشان می دهد، افزود: امروزه با وجود زمان طولانی که از پیروزی انقلاب اسلامی می گذرد هنوز شعارهای انقلاب اسلامی حفظ شده است و همچنین در آغاز دهه چهارم بیداری اسلامی پدیدار شد.

حجت الاسلام رییسی اذعان داشت: در دانشگاه علوم قضایی باید نیروهایی پرورش داده شوند که در جهت عدالت وارد عرصه شوند؛ چرا که تناسب بین حکم و موضوع و اجرایی شدن آن حکم دارای جایگاه مقدسی است و قضات باید با این هدف تربیت شوند.

دادستان کل کشور با بیان اینکه دستگاه قضا باید در طراز دستگاه قضا و عدالت امیر المومنین باشد، گفت: اعتقاد به قانون و مبانی اسلامی و دینی برای قضات یک ضرورت است.

دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری

وی به ذکر خاطره ای از شهید بهشتی پرداخت و گفت: در یکی از جلسات قبل از پیروزی انقلاب اسلامی فردی مدعی شد که قوانین نمی تواند براساس اسلام باشد و شهید بهشتی در پاسخ گفت تنها راه نجات انسان امروز اجرای قانون اسلام است.

دادستان کل کشور با اشاره به نامه مقام معظم رهبری به جوانان اروپایی گفت: مقام معظم رهبری با نامه ای که به جوانان اروپا دادند در حقیقت آنها را به اسلام و قرار گرفتن در مسیر انسانیت دعوت کردند؛ چرا که امروز دولتمردان اروپایی و استکبار جهانی صداقت و واقعیت را ذبح کردند.

رییسی افزود: دانشگاه علوم قضایی در آینده باید چهره های عالم و فاضلی را پرورش دهد تا بتوانیم قضات عادلی در دستگاه قضا داشته باشیم و امروز نیز دستگاه قضایی براساس شرع و دین به عدالت عمل می کند.

دادستان کل کشور با بیان اینکه دو رکن اساسی علم و عدالت برای قاضی وجود دارد افزود: قاضی باید از اجتهاد برخوردار باشد و هیچ فقیهی از عدالت عدول نکرده و همواره گفته اند قاضی باید عادل باشد.

وی با بیان اینکه شعارهای انقلابی سال 57 هنوز حفظ شده است و این موضوع نشاندهنده ریشه عمیق انقلاب در دلها و جانها است گفت: جایگاه قضات قدسی است و جایگاهی که قاضی بر آن تکیه می زند به جز نبی و وصی کسی بر آن تکیه نمی زند و بر همین اساس جایگاه قضات به گونه ای است که باید نبوی و علوی بیاندیشد و عمل کند.

منبع:میزان

کلیدواژه ها: دادستان کل کشور در دانشگاه علوم قضايی |

دفعات مشاهده: 6800 بار   |   دفعات چاپ: 1388 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر