تمامی تشکل ها و نهاد های فرهنگی دانشگاه می بایست برنامه های فرهنگی را با این مدیریت هماهنگ نمایند. از مهمترین کارکرد های این مجموعه میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
مدیریت فرهنگی ضمن ایجاد وحدت رویه در عملکرد فرهنگی واحدها و پرهیز از ارائه موضوع برنامه ریزی تکراری نهادهای فرهنگی زمینه ارتقاء کیفی و کمی برنامه ها را به وجود آورده است حوزه هایی که این مدیریت بر روی آن تمرکز دارد:
یکی از شاخص های مشارکت های دانشجویی در تحقق امور فرهنگی ایجاد کانون های فرهنگی با زمینه های مختلف مانند قرآن، نهج البلاغه و ....است که در دانشگاه علوم قضایی نیز چندین کانون با محوریت موضوعات فوق از جمله کانون مهدویت و انتظار، کانون قرآن وعترت و ...در حال فعالیت می باشد.
مجموعه ای از دانشجویان در قالب هیأت فاطمیون با هدف ارتقاء و تعمیق بینش دینی با بزرگداشت شعائر اسلامی، بستر سازی مشارکت عمومی در اجرای برنامه های مذهبی، در دانشگاه فعالیت می نمایند.
انتشار نشریات دانشجویی در طول مدت تحصیل از موضوعاتی است که مورد توجه دانشجویان و تشکل های دانشجویی می باشد فرایند صدور مجوز تا انتشار نشریه نیازمند مجموعه ای از اقدامات فرهنگی است که از تقاضای دانشجویی تا مطرح شدن در کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه صدور مجوز را در بر می گیرد.
اردوهای دانشجویی با درخواست و همکاری معاونت دانشجویی، مسئولان تشکل ها بر پایه مصالح دانشگاه در شورای فرهنگی مطرح و پس از تصویب اجرا می گردد، از آن جمله می توان به اردو های یک روزه و چند روزه، اردوهای زیارتی، تفریحی اشاره کرد.
بر اساس آئین نامه تشکل های اسلامی دانشگاه هیان مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، تشکل های این دانشگاه تشکیل شده و فعالیت می کنند در حال حاضر بسیج دانشجویی، جامعه اسلامی، کانون مهدویت، کانون قرآن و عترت، انجمن علمی و ... در زمره تشکل های فعال این دانشگاه می باشند برنامه های کلان مدیریت فرهنگی دانشگاه شامل: