حضور ریاست دانشگاه علوم قضایی در مراسم افتتاحیه رشته حقوق دانشگاه الزهرا (س)

  رییس دانشگاه علوم قضایی:

   بیش از نیمی از قضات کشور فارغ التحصیل دانشگاه علوم قضایی هستند/ تربیت حقوقی و تمکین به فهم قانون در جامعه باید نهادینه شود.

  خبرگزاری میزان: محمد جواد شریعت باقری گفت: امروز بیش از نیمی از قضات کشور فارغ التحصیل دانشگاه علوم قضایی هستند که وارد دستگاه قضا شده و به جامعه خدمت می کنند.

ریاست دانشگاه علوم قضایی

  به گزارش خبرنگار حقوقی میزان، محمد جواد شریعت باقری در مراسم راه اندازی رشته حقوق در دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی دانشگاه الزهرا که با حضور دانشجویان و استادان این دانشگاه برگزار شد اظهار داشت: با توجه به این که در عصر افزایش و انفجار اطلاعات و تخصص ها هستیم دانشکده ها و دانشگاه های تخصصی در همه حوزه ها رو به افزایش هستند.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم قضایی با هدف تربیت قضات در کشور تاسیس شده است افزود: امروز بیش از نیمی از قضات کشور فارغ التحصیلان دانشگاه علوم قضایی هستند که در آینده وارد دستگاه قضا شده و فعالیت های خود را آغاز می کنند.
رییس دانشگاه علوم قضایی به اهمیت رشته حقوق اشاره کرد و افزود: حقوق رشته مهم تحصیلی نه تنها در ایران بلکه در سراسر جهان است و یکی از پرطرفدار ترین رشته ها به شمار می رود چرا که در میدان کار شدیدا به آن نیاز است.

وی اذعان داشت: با توجه به افزایش جمعیت و تغییر سبک زندگی مسائل حقوقی در جوامع معاصر بیشتر از گذشته مورد توجه قرار گرفته است و نیازهای مطرح شده متراکم تر و بیشتر است.
شریعت باقری تصریح کرد: حقوق دانان دریافتند که منشا پیدایش حقوق زمانی بود که بشر به این نتیجه رسید که باید توسل به زور را کنار بگذارند و با گفتگو و به روش های مسالمت آمیز مسائل و مشکلات را حل کنند و این موضوع با ایجاد قانون به نتیجه رسید و هر چیزی در جای خود قرار گرفت.

وی ادامه داد: امروزه در عرصه بین المللی نیز به این موضوع توجه شده که نباید دولت ها به یکدیگر زور بگویند و نظرات خود را با توسل به روز اعمال کنند چرا که این روش سبب بروز جنگ خواهد شد و فرد متخاصن محاکمه خواهد شد.
رییس دانشگاه علوم قضایی با بیان اینکه دولت ها لزوما قوانین را رعایت نمی کنند گفت: هر کس با بروز مشکل نمی تواند به صورت خود سر وارد عمل شود و اقدامات خودسرانه ای انجام دهد بلکه باید از طریق قانون و دادگاه حق خود را دریافت کند.

وی خاطرنشان کرد: شناختن حقوق و پایه های آن برای همه ضروری و مهم است چرا که محور هستی انسان علوم انسانی بوده و حقوق یکی از زیر مجموعه های این علوم محسوب می شود.

شریعت باقری به آفت ها و مشکلات حقوق در دوره کنونی اشاره کرد و گفت: یکی از آفت های حقوق این است که بین متخصص و غیر متخصص اختلاف فهم و فکر ایجاد می شود و افراد متخصص براساس مستندات دلیل می آورند اما افراد غیر متخصص بر اساس ظواهر صحبت می کنند.

دانشکده حقوق الزهرا(س)

  وی ادامه داد: حقوق یکی از موضوعات حق ها و عدالت ها به شمار می رود و ما نمی توانیم به توده مردم بگوییم راجع به حقوق نظر ندهند چرا که مردم با حقوق سر و کار دارند و برای زندگی روزمره خود به هر دلیلی با آن مواجه می شوند.

رییس دانشگاه علوم قضایی تاکید کرد: یکی از مشکلات در عرصه حقوق این است که جامعه از حقوق یک فهم و درک دارند اما متخصصان درک و برداشت دیگری از حقوق دارند و این موضوع سبب شکاف بین فهم عرفی و متخصصین حقوقی می شود.

وی با بیان اینکه باید فهم عمومی در عرصه حقوقی در جامعه افزایش یابد افزود: رسانه های در توسعه اطلاعات و فهم مردم در رشته حقوق نقش مهم و موثری دارند تا افراد جامعه با مسائل حقوقی آشنا شوند چرا که آشنایی آنها سبب کاهش مشکلات در جامعه خواهد شد.

شریعت باقری خاطرنشان کرد: عدل در حقوق خیلی مهم بوده و رابطه عدالت، حقوق و قانون یک رابطه شفاف و روشن نیست که بتوان به سادگی آن را دریافت کرد چرا که هر کس از دیدگاه خود عدالت را می بیند و تعریف می کند.

وی افزود: تربیت حقوقی و تمکین به فهم قانون در جامعه باید ایجاد شود تا مردم کمتر دچار مشکلات شوند.

رییس دانشگاه علوم قضایی در پایان با بیان اینکه حقوق و مبانی فقه لازم و ملزوم یکدیگر هستند گفت: حقوق باید مبتنی بر اخلاق بوده و پشتوانه اخلاقی داشته باشد تا در کنار اجرای قانون اخلاق نیز وجود داشته باشد.


دفعات مشاهده: 6342 بار   |   دفعات چاپ: 1090 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر