دوره 2، شماره 3 - ( 6-1392 )                   جلد 2 شماره 3 صفحات 11-56 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print

Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

الفت پور محمد علی، آدمی محمد. صلاحیت هیأت عمومی و شعب دیوان عدالت اداری (نقد رأی شماره261 هیأت عمومی دیوان عدالت اداری، مورخ 9/5/1391). دوفصلنامه رویه قضایی. 1392; 2 (3) :11-56

URL: http://rgh.ujsas.ac.ir/article-1-54-fa.html

دانشگاه علامه طباطبایی ، ali.olfatpor@gmail.com
چکیده:   (13627 مشاهده)
چکیده:
 احترام به قانون به ویژه قانون اساسی، در حوزه تعیین صلاحیت هر یک از قوای سه گانه، می‌تواند در بسیاری از موارد اختلاف - به ویژه بین دولت و مجلس- الگوی مناسبی از نظام اداری کشور را به منصه‏ظهور برساند. بی‏گمان عدم تمکین از قانون و جایگزینی سلائق شخصی مدیران بجای پذیرش نظرات کارشناسی و تفاسیر حقوقی متقن از قوانین موضوعه از سوی مراجع صالحه، اداره امور جامعه را دشوار، بخش قابل توجهی از هزینه‌های مادی و معنوی کشور را تلف و نظام اداری را ناکارآمد می‌کند. از این‌رو، بجای انجام وظایف محوله قانونی و سعی در تعامل و حل و فصل اختلافات بر مبنای قانون و مصلحت کشور، تداخل در امور به عنوان یک رویه معمول در نظام اداری نهادینه می‌شود. هرگاه قلمرو صلاحیت قوا و دستگاه‌های اجرایی به درستی مشخص و به واقع تمکین به قانون به عنوان یک اصل مهم در اداره جامعه پذیرفته نشود، تنظیم امور کشور دشوار و پرهزینه شده و بجای پرداختن به امور مهم، بخش قابل ملاحظه‌ای از سرمایه کشور صرف موضوعات فرعی می‌شود. بی‌گمان صدور رأی شماره 261 مورخ 9/5/91 دارای آثار و نتایجی است که محدود به پرونده حاضر نمی‌شود. صرف‌نظر از صلاحیت-های لازم برای تصدی مدیریت فوق که محل تردید است، و لج بازی‌های سیاسی که از هر دوطرف در فضای حقوقی حاکم بر آن سایه افکنده است استدلال‌هایی از طرف موافقین و مخالفین مطرح شده است که می‌تواند در ایجاد یک رویه حقوقی مخصوصا در چنین رأیی که در پر کردن خلا صلاحیتی موثر است راه‏گشا باشد.
متن کامل [PDF 306 kb]   (2294 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: یادداشت رای
انتشار: 1393/11/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دوفصلنامه رویه قضایی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق