دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری- اخبار دانشگاه
نشست معرفی و نقد کتاب اصول فقه شناخت و ادله اجتهادی

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1395/11/18 | 

نشست معرفی و نقد کتاب اصول فقه شناخت و ادله اجتهادی

به همّت معاونت پژوهشی دانشگاه علوم قضائی نشست معرفی و نقد کتاب «اصول فقه شناخت و ادله اجتهادی» تألیف آقای دکتر احمد اسماعیل تبار عضو هیأت علمی دانشگاه علوم قضایی، در روز شنبه ۱۶ بهمن ماه ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۳۰ در سالن نشست‌های دانشکده ثبت و مدیریت قضایی دانشگاه علوم قضایی با حضور اساتید و صاحب‌نظران حوزه حقوق اسلامی و دانشجویان دکتری و کارشناسی ارشد حقوق برگزار گردید.

دانشگاه علوم قضایی

در ابتدای این نشست، آقای دکتر دارایی دبیر جلسه ضمن تشکر از حضور اساتید و دانشجویان و نویسنده کتاب که پذیرفتند کتابشان در معرض نقد و بررسی قرار گیرد، برگزاری جلسات معرفی و نقد کتاب را فرصت مناسبی برای ارتقای آگاهی‌های جامعه علمی کشور نسبت به کتب ارزشمند منتشر شده دانستند.

آقای دکتر احمد اسماعیل تبار مؤلف کتاب اصول فقه شناخت و ادله اجتهادی، ضمن تشکر از اساتید حاضر در این نشست که کتاب را مطالعه کرده و نقطه‌نظراتشان را ارائه نموده‌اند، انگیزۀ خود را از تألیف این کتاب، ارائه یک منبع درسی برای دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد بیان کردند و گفتند در تدوین این کتاب سعی بر آن بوده که هر دو جنبه درسی و پژوهشی لحاظ گردد. ایشان در معرفی کتاب اشاره داشتند که محتوای کتاب در دو قسمت تنظیم شده است: ادله اجتهادی لفظی و ادله اجتهادی غیر لفظی، و در هر قسمت ماهیت و اعتبار ادله مورد بررسی قرار گرفته است.

اصول فقه

همچنین در این نشست آقای دکتر عابدین مؤمنی دانشیار گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه تهران ضمن تبریک به مناسبت ایام دهه فجر و تمجید از تألیف این کتاب، آن را دارای نقاط مثبتی ارزیابی نمودند و اشاره کردند که نقد ما بر این کتاب حاصل درک و فهم خود ماست و چیزی از ارزش کار مؤلف کم نمی‌کند. ایشان با بیان اینکه مناسب بود مؤلف در مقدمه اشاره می‌نمود که چه ضرورتی به تألیف این کتاب بوده و با نگارش آن چه خلأیی پر شده است، اظهار داشتند بهتر بود در عین ساده‌نویسی، از عمق تحقیق لازم برخوردار می‌بود.

در ادامه حجت‌الاسلام و المسلمین آقای دکتر فضائلی عضو هیأت علمی دانشگاه علوم قضایی ضمن تشکر از معاونت پژوهشی دانشگاه که فرصت معرفی و نقد این کتاب را فراهم آوردند و همینطور تشکر از زحمات مؤلف کتاب که حاصل چندین سال تدریس اصول فقه در کلاس‌های درسی توسط ایشان بوده است، از نظر عنوان، ساختار و محتوا نکاتی در راستای غنای بیشتر کتاب مطرح و پیشنهاد نمودند. ایشان به عنوان پیشنهاد، تقویت کردن مبانی استدلالی و عمق بخشیدن به مطالب مطرح شده را موجب وزانت بیشتر کتاب عنوان کردند.

نشانی مطلب در وبگاه دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری:
http://ujsas.ac.ir/find-1.37.994.fa.html
برگشت به اصل مطلب