نشست معرفی و نقد کتاب آیین دادرسی مدنی

 | تاریخ ارسال: 1395/11/24 | 

نشست معرفی و نقد کتاب آیین دادرسی مدنی

به همّت معاونت پژوهشی دانشگاه علوم قضائی نشست معرفی و نقد کتاب « آیین دادرسی مدنی» تألیف آقایان دکتر عباس کریمی استاد دانشگاه تهران و دکتر حمیدرضا پرتو، در روز شنبه ۲۳ بهمن ماه ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۳۰ در سالن نشست‌های دانشکده ثبت و مدیریت قضایی دانشگاه علوم قضایی با حضور اساتید و صاحب‌نظران حوزه حقوق خصوصی و دانشجویان دکتری و کارشناسی ارشد حقوق برگزار گردید.

دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری

در ابتدای این نشست، آقای دکتر عباس میرشکاری دبیر جلسه ضمن تسلیت به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) و تشکر از حضور اساتید و دانشجویان و نویسندگان کتاب که پذیرفتند کتابشان در معرض نقد و بررسی قرار گیرد، هدف دانشگاه علوم قضایی از برگزاری جلسات معرفی و نقد کتاب را ارتقای آگاهی‌های جامعه علمی کشور نسبت به کتب ارزشمند منتشر شده دانستند.

آقای دکتر عباس کریمی مؤلف کتاب آیین دادرسی مدنی، ضمن قدردانی از ریاست محترم دانشگاه علوم قضایی و معاونت محترم پژوهشی که چنین برنامه‌هایی را ترتیب داده‌اند و تشکر از اساتید و دانشجویان حاضر در این جلسه، انگیزۀ خود را از تألیف این کتاب، ارائه یک منبع درسی برای دانشجویان کارشناسی رشته حقوق بیان کردند. دکتر کریمی در ابتدا این مطلب را خاطرنشان کردند که زمانی که به استخدام دانشکده حقوق دانشگاه تهران درآمدم، مشاهده کردم که در حوزه آیین دادرسی مدنی کار انجام نشده زیاد است و اینجانب با این انگیزه وارد این حوزه شدم پس از سال‌ها تدریس، اقدام به تألیف نمودم. ایشان در معرفی کتاب اشاره داشتند که در تدوین ساختار این کتاب سعی بر آن بوده که استاندارد پلان‌نویسی رعایت گردد و محتوای کتاب نیز ضمن جامعیت مطالب، هم واجد جنبه نظری و پژوهشی باشد و هم جنبه کاربردی و عملی به طوری که برای قضات و وکلا و جامعه حقوقی مفید و قابل استفاده باشد.

دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری

آقای دکتر حمیدرضا پرتو نویسنده دیگر این کتاب، در تکمیل اظهارات دکتر کریمی، بیان داشتند که در سال‌های اخیر مقررات زیادی به تصویب رسیده است، از جمله قانون آیین دادرسی کیفری، قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری، قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی و... که همگی مستقیم یا غیر مستقیم مرتبط با مسائل و مباحث آیین دادرسی مدنی می‌باشند. ما در نگارش این کتاب تمام این مقررات را لحاظ قرار دادیم و ضمناً در تبیین مباحث جدید از نظرات صاحب‌نظران مختلفی نیز استفاده شده است.

همچنین در این نشست آقای دکتر حسن محسنی دانشیار گروه حقوق خصوصی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، این کتاب را دارای نقاط مثبت فراوانی ارزیابی نمودند و اشاره کردند که تألیف مشترکِ یک اثر، نقطه قوت و ویژگی برجسته آن است، به طوری که امکان بازنگری آن توسط نسل‌های بعدی را به راحتی فراهم می‌آورد و این کتاب از این حسن برخوردار است. ایشان با بیان این‌که هر آن‌چه دانشجوی کارشناسی حقوق، قاضی و یا وکیل در زمینه آیین دادرسی مدنی به آن نیاز دارد، در مجموعه سه جلدی این کتاب جمع شده است، تأکید داشتند که کتاب حاضر از نظر تبیین سازمان قضایی، به‌روز‌ترین کتاب در زمینه آیین دادرسی مدنی است. اگر چه بهتر بود در جلد نخست،بحث شناخت آیین دادرسی مدنی در کنار سازمان قضایی ذکر نمی شد.

همچنین در این جلسه آقای دکتر بهرام بهرامی قاضی بازنشسته دیوان عالی کشور و مؤلف کتب حقوقی از جمله آیین دادرسی مدنی (علمی و کاربردی)، ضمن تشکر از نویسندگان این کتاب، نکاتی را در راستای غنای بیشتر این کتاب بیان نمودند.ایشان ضمن تذکر این نکته که واخواهی مختص حکم نهایی نیست، بلکه هر حکم غیابی به طور کلی می تواند مورد واخواهی قرار گیرد، موارد مشابهی در کتاب را که نیازمند اصلاح و بازنگری است، بیان نمودند.


دفعات مشاهده: 3919 بار   |   دفعات چاپ: 485 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر