معاون منابع انسانی قوه قضاییه در مراسم استقبال از دانشجویان جدید

معاون منابع انسانی قوه قضاییه: موفقیت کشور در تکریم و حفظ جایگاه قضات است

حجت الاسلام والمسلمین علیرضا امینی، معاون منابع انسانی قوه قضاییه در مراسم استقبال از دانشجویان جدیدالورود دانشکده علوم قضایی گفت:

در تربیت نیرو برای مهمترین دستگاه کشور و تحقق بالاترین ارزش انسانی یعنی عدالت، کار علمی دانشگاه علوم قضایی بسیار تاثیرگذار است و برای دستگاه قضا این دانشگاه مایه امید است.

وی با بیان اینکه بر خود لازم می دانیم که قدر این دانشگاه را بدانیم افزود:

این دانشگاه اساس محکم و پیوسته‌ای با انقلاب دارد و رشد و اعتلایش به ارزش های انقلاب بر می گردد به همین منظور ما پاسدار ارزش های این دانشگاه هستیم و همیشه باید درخدمت این نهاد آموزشی باشیم و از هر فرصتی که پیش می آید برای اعتلای این دانشگاه تلاش کنیم.
معاون منابع انسانی قوه قضاییه

وی خطاب به دانشجویان گفت:

وقتی در دانشگاه قدم می‌گذارید باید بدانید که این فرصت نقطه عطفی در زندگی شماست و با توجه به اینکه شغل خطیر قضاوت را انتخاب کرده اید باید متناسب با آن برنامه ریزی کنید تا به اهداف خود برسید.

معاون منابع انسانی قوه قضاییه با اشاره به اینکه شما دانشجویان تنها برای تحصیل به دانشکده علوم قضایی نیامده‌اید تصریح کرد:

دانشجویان دانشکده علوم قضایی علاوه بر تحصیل، شغل خود را نیز انتخاب می کنند و این طبیعی است که آن را یک نقطه عطف در زندگیشان بدانند.

امینی افزود:

تجربه من و بسیاری از اساتید این دانشگاه حاکی از آن است که میزان موفقیت دانشجویانی که در این راه قدم می گذارند بستگی به اهمیت اهدافشان دارد.

وی در خصوص علت موفقیت افراد در دستگاه قضا گفت:

کسانی که شخصتیشان را با کار قضایی هماهنگ کرده اند موفق تر از سایرین بوده اند دستگاه قضا و قاضی موفقیتش در گرو هماهنگی بین شخصیت و کار است به همین منظور باید اساتید دانشگاه علوم قضایی تحقق این مسئله را در دستور کار قرار بدهند.

وی با بیان اینکه نقطه کانونی در شخصیتی که به عنوان قاضی شکل می گیرد نگرشی است که در ابتدای راه در ذهن افراد نقش می بندد گفت:

درک و تصویر شکل گرفته در میزان موفقیت دانشجویان بسیار موثر است چرا که کار قضایی نگرش مختص خود را دارد. برای رسیدن به این نگرش باید ببینیم که در ابتدای راه دانشجویان چه تصویری از قاضی در ذهنشان دارند.

امینی ادامه داد:

در همه جای دنیا مردم برای قضات ارزش قائل هستند و این به خاطر گره خوردن کار قضایی با بالاترین ارزش اخلاقی و اجتماعی یعنی عدالت است.

معاون منابع انسانی قوه قضاییه با اشاره به اینکه دانشگاه علوم قضایی یک امتیاز خاص دارد گفت:

دانشگاه علوم قضایی علاوه بر اینکه قرار است دانش قضایی را به دانشجویان ترویج کند آنها را برای سازگارشدن شخصیتی با کار قضایی آماده می کند. با توجه به این امتیاز ما باید قدردان زحمات افرادی باشیم که دانشجویان را در رسیدن به این هدف یاری می کنند.

وی با بیان اینکه قضات و دانشجویان قضایی باید فرشته عدالت نیز باشند گفت:

نگرشی که در راستای شخصیت پذیری دانشجویان اتفاق می افتد به مسئله فرشته عدالت بودن نیز توجه می کند به همین خاطر پست قضاوت یک امانت است و قرار نیست در آن به تأمین مالی فکر کنیم.

امینی با بیان اینکه یک قاضی موفق کسی است که استقلال خودش را بیشتر حفظ کند گفت:

اگر قرار باشد نگرش ما به شغل قضاوت تأمین کردن نیازهای مادی زندگی باشد این نگرش شکست خواهد خورد. در دیدگاه دینی نیز به شغل قضاوت به عنوان یک امانت الهی نگاه شده است.

وی افزود:

اگر نگرش و انتظارات ما با کار قضاوت نامناسب باشد این مسئله به سوهان روح انسان تبدیل می شود به همین منظور باید از ابتدای راه قضاوت برخی مسائل را برای خودمان حل و فصل کنیم و بررسی کنیم که از شغل قضاوت چه می خواهیم و به دنبال چه چیز هستیم.

معاون منابع انسانی قوه قضاییه با اشاره به تکریم قاضی گفت:

در هیچ جای دنیا نمی بینید که به یک قاضی به دلیل پست مدیریت احترام گذاشته شود بلکه به خاطر وظیفه یک قاضی یعنی احقاق حق و داوری بین مردم احترام وی ضروری است.

وی خطاب به دانشجویان دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری گفت:

در آغاز یک راه سخت و خطیر قرار گرفته اید و باید بدانید که در انتهای راه منصب قضاوت به عنوان یک مأموریت الهی بر عهده شما قرار می گیرد.

وی ادامه داد:

همه کسانی که در دستگاه قضا هستند باید برای قضات احترام قائل باشند. در هیچ دستگاهی نمی بینیم که کلیه ابلاغ ها از سوی بالاترین پست آن دستگاه صادر شود. در قوه قضاییه احکام قضایی از دادیار زندان تا بالاترین پست قضایی توسط رئیس قوه قضاییه ابلاغ می شود و این تنها در دستگاه قضا است که رخ می دهد.

امینی با تأکید بر ضرورت احترام گذاشتن به مقام قاضی اظهار داشت:

جامعه ای که برای قضات احترام و ارزش قائل نباشد دچار آسیب اجتماعی است و شاید بتوان گفت که عدم احترام گذاشتن جامعه به مقام قاضی از جمله بزرگترین آسیب های اجتماعی محسوب می شود و توفیق یک کشور در این است که جایگاه رفیع قضات حفظ شود.

معاون منابع انسانی قوه قضاییه با اشاره به اینکه دانشجویان علوم قضایی با سایر دانشجویان تفاوت هایی دارند تصریح کرد:

این متفاوت بودن دانشجویان باید برایشان حس شود و پیشنهاد می کنم مسئولان دانشگاه در قالب کارگاهی این تفاوت و همچنین کار قضایی را به درستی برایشان تفهیم کنند.

امینی با اشاره به خطیر و پراهمیت بودن امر قضاوت تصریح کرد:

یک قضاوت نادرست می تواند آشیانه یک خانواده را از بین ببرد با این حال یک قضاوت مناسب و خوب نیز می تواند جامعه را آباد کند.
وی با بیان اینکه زندگی قضایی محدودیت های خاص خودش را دارد بنابراین دانشجویان علوم قضایی در امر تصمیم گیری پیرامون ازدواج و تشکیل زندگی باید به این مسئله توجه کنند چرا که سطح زندگی، نوع نگاه و حتی شرایط اقتصادی و محدودیت های خاصی در زندگی افراد قضایی دیده می شود و زندگی یک قاضی متفاوت از سایر افراد است. امینی تصریح کرد: اگر عدالت در جامعه برقرار شود آسیب های اجتماعی نیز کاهش می یابد چرا که منشاء برخی از آسیب های اجتماعی ناعدالتی است به همین منظور عدالت در امر قضا امری مهم محسوب می شود. وی خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم قضایی برخاسته از انقلاب است و برای دستگاه قضا بسیار مهم و جایگاه سرنوشت ساز و تأثیرگذاری را دارد.


دفعات مشاهده: 20549 بار   |   دفعات چاپ: 2434 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر