نشست دکتر محمد جواد لاریجانی،دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه،با دانشجویان

دکتر محمد جواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه روز دوشنبه مورخ 94/02/14 در جمع مسئولان، اساتید و دانشجویان دانشگاه حضور و سخنرانی نمودند و در پایان این نشست به سوالات دانشجویان پاسخ دادند.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه

نظر دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در باره حضور "احمد شهید" در ایران

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با بیان اینکه اگر مکانیزم گزارش حقوق بشر رعایت شود مشکلی با حضور گزارشگران سازمان ملل از جمله احمد شهید در ایران ندارد، گفت:

در عین حال ما اجازه نمی دهیم که از این مکانیزم علیه کشور سوء استفاده شود.

لاریجانی در مورد اتهامات احمد شهید به ایران و احتمال سفر او به تهران گفت:

اتهام زدن آسان است، حرف ما به احمد شهید این است که می گوییم شما 1000 اتهام به ما زده اید آیا میدانید عدد 1000 یعنی چه؟ ضمن اینکه او میگوید که می خواهد تمام این اتهامات را در ایران بررسی کند و باز ما به او می گوییم یا تو نمی دانی 1000 اتهام چیست و یا اینکه نمی دانی چه مدت رسیدگی به این اتهامات زمان می برد.

وی خاطر نشان کرد:

ما به احمد شهید گفتیم شما دو اتهام را مشخص کنید و برای بررسی آن به ایران بیایید اما او گفت من میخواهم به تمام اتهامات رسیدگی کنم؛ او نمیداند که رسیدگی به برخی از اتهامات چندین سال زمان می برد.

لاریجانی با اشاره به تعدادی از اتهامات احمد شهید گفت:

او در گزارش های خود تروریست هایی که یک هیأت را در شیراز منفجر کرده اند، مدافعان حقوق بشر خوانده و یا اعدام سه نفر از تروریست های پژاک را که دادگاهشان و رسیدگی به اتهامهایشان پنج سال طول کشید مورد حقوق بشری عنوان کرده و آنها را مدافعان حقوق بشر نامیده است.

وی با بیان اینکه احمد شهید مانند زینگ(نام نوعی پرنده در گویش مازنی) است، تأکید کرد:

ما حاضریم هر پرونده ای را برای گزارشگران حقوق بشر باز کنیم اما شوخی هم نداریم به شرط اینکه او پرونده را بفهمد؛ و اگر نه بهتر است در همان لندن و پاریس بچرخد.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه افزود:

احمد شهید باید بیاید بگوید ما در کجا از قوانین تخلف کرده ایم و یا به تعهدمان عمل نکرده ایم. در این صورت مشکلی با ورود گزارشگران حقوق بشر به ایران نداریم.
حضور دبیر ستاد حقوق بشر در دانشگاه علوم قضایی

تحریم های حقوق بشر شامل چه افرادی میشود؟

دکتر محمد جواد لاریجانی در پاسخ به دانشجویی که پرسید:"تحریم حقوق بشر شامل چه افرادی می شود؟" بیان داشتند:

تحریم ها عمدتاً مربوط به اشخاص و سیستم های بانکی است که خوشبختانه مردم ما که تحریم شده اند پولی در بانک های خارجی ندارند.به طور مثال دادستان کرج یا فلان مسئول قضایی را تحریم کرده اند و ورودشان به اروپا ممنوع شده است، در این میان اتحادیه اروپا بیشترین تحریم ها را علیه ایران وضع کرده است. آنها کسی را تحریم کرده اند به جرم اینکه حکم اعدام را برای جوان هفده ساله ای صادر کرده که در بیست و پنج سالگی اعدام شده است.

وی خاطر نشان کرد:

تحریم ها جنبه سیاسی دارد به طوری که قضاتی که در فتنه هشتاد و هشت علیه فتنه گران حکم داده اند همگی در لیست تحریم قرار گرفته اند.

وی در پاسخ به دانشجویی که خواستار آمار اقدامات ستاد حقوق بشر در ایران و در راستای احقاق حقوق کودکان کار بود، گفت:

اگر حقیقت را بخواهید ستاد حقوق بشر در این مورد خیلی کارها نکرده است.در مورد آمار و ارقام فعالیتهای ستاد حقوق بشر، گزارشی برای اولین بار به عنوان گزارش رسمی کشور بعد از انقلاب آماده شده است که در صحنه بین المللی عرضه می شود، همچنین URP جمهوری اسلامی به عنوان دومین گزارش تهیه شده و سومین گزارش که عنوان آن گزارش سفید است برای مردم داخل کشور تهیه شده است.

وی گفت:

در گزارش سفید برای عموم مردم اندیکاتورهای حقوق بشری ذکر شده تا آنها با حقوق خود آشنا شوند و وظیفه حکومت نیز این است که این حقوق را اجرا و اندیکاتورها را جا بیاندازد.

لاریجانی خاطر نشان کرد:

میدان حقوق بشر بسیار وسیع است و حقوق بشر در کشور سه لایه حکومتی، سازمان های مردم نهاد و نهاد ملی دارد اما متاسفانه برای مسئولان خوب باز نشده و متفکران ما نیز در این موضوع جیزی نمی دانند. برای خیلی ها در کشور، حقوق بشر یک کالای غربی و متعفن است و برای جمع دیگری سلاح محسوب می شود.

وی با تأکید بر این نکته که چالش ایران با دنیا چالش اتهامات نیست، گفت:

این سوال مطرح است که آیا مردم ما حق دارند بر اساس اسلام، یک نظام سیاسی داشته باشند یا خیر که غربی ها می گویند خیر، چون در اسناد سازمان ملل چنین چیزی وجود ندارد.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه ادامه داد:

در بعد داخلی مسئله حقوق بشر به مجموعه ای از قوانین ما ربط پیدا می کند که خوشبختانه در قوانین ما آمده اما به صورت پراکنده است.

وی به تهیه چهار چوب حقوق شهروندی اشاره کرد و گفت:

در زمان آیت اللّه شاهرودی قانونی مصوب شد که مطابق آن چهار چوب حقوق شهروندی تنظیم شود تا اگر به حقوق شهروندان تعرض شد بتوانند پیگیری کنند که این موضوع در تعدادی از شهرستانها اجرا شد و در پنجاه درصد موارد به نفع شاکی رأی صادر شده است.
حضور دکتر لاریجانی در دانشگاه علوم قضایی

خبرگزاری میزان


کلیدواژه ها: انديکاتورهای حقوق بشر | احمد شهيد | رعايت اصول گزارش گری | تحريم های حقوق بشر | اتهامات احمد شهيد به ايران | مدافعان حقوق بشر | احقاق حقوق کودکان کار | چالش ايران | چهار چوب حقوق شهروندی | گزارش سفيد | دبير ستاد حقوق بشر |

دفعات مشاهده: 3134 بار   |   دفعات چاپ: 846 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر