دیدار فرستاده ویژه نخست وزیر ژاپن با رئیس دانشگاه علوم قضایی

 | تاریخ ارسال: 1396/6/21 | 

آقای ماساهیکو کومورا فرستاده ویژه نخست وزیر ژاپن و هیئت همراه امروز چهارشنبه ۹۶/۶/۱۵ با رئیس دانشگاه علوم قضایی دیدار نمودند.

دکتر شریعت باقری گفت: دانشگاه علوم قضایی در ایران وظیفه اصلی آموزش قضات را برعهده دارد و تنها دانشگاه حقوقی جامع کشور است که فقط رشته حقوق دارد و شبیه انستیتو آموزش و پژوهش قضات در ژاپن است.

وی اضافه کرد: بیش از نیمی از قضات ایران از این دانشگاه فارغ التحصیل می شوند و سالانه نزدیک به ۳۰۰ دانشجوی جدید جوان جذب می کنیم که این افراد در مدت چهارسال آموزش های لازم را می بینند و به عنوان قاضی به قوه قضائیه معرفی می شوند.

شریعت باقری ادامه داد: فارغ التحصیلان دانشگاه علوم قضائی در قوه قضائیه ابتدا در دادسراها به عنوان دادیار و بازپرس فعالیت می کنند و بعد از چند سال وارد دادگاه می شوند.

وی با بیان اینکه در قانون ایران داشتن مدرک لیسانس برای قضات کفایت می کند، افزود: البته سیاست قوه قضائیه براین است که قضات مدرک تحصیلی بالاتری داشته باشند زیرا که سطح تحصیلات در ایران بالا رفته است.

شریعت باقری یادآور شد: قوه قضائیه راه برای جذب قاضی دارد یکی از میان فارغ التحصیلان دانشگاه علوم قضائی و همچنین از میان فارغ التحصیلان سایر دانشگاه ها که آن افراد باید در قوه قضائیه آزمون بدهند و دوره آموزشی یک ساله را بگذرانند سپس قاضی شوند.

وی با اشاره به اینکه قضات در دانشگاه علوم قضائی آموزش های بیشتری دریافت می کنند، افزود: تجربه نشان داده است که بسیاری از فارغ التحصیلان این دانشگاه پس از چند سال در قوه قضائیه مدیر می شوند.

شریعت باقری برای استمرار همکاری نظام حقوقی و قضائی ایران و ژاپن پیشنهاد کرد تا نشست های مشترکی میان اساتید دو کشور برگزار شود.
وی همچنین پیشنهاد کرد که قضات جوان دو کشور برای آشنایی بیشتر با نظام های حقوقی، نشست و گفت و گوی علمی داشته باشند.
در ادامه این دیدار، ماساهیکو کومورا فرستاده ویژه نخست وزیر ژاپن گفت: هیات ژاپنی از انجمن حقوقدانان حزب لیبرال دموکرات ژاپن هستند و در واقع قضاتی هستند که به حزب لیبرال دموکرات مشاوره حقوقی می دهند و نخست وزیر ژاپن نیز از این حزب است.

وی ادامه داد: در ژاپن آزمونی برای جذب قضات سالانه برگزار می شود که ۵۰۰ نفر را جذب می کند و این افراد ۲ سال در مرکز آموزش حقوقی که زیر نظر دیوان عالی کشور قرار دارد، اموزش می بینند و پس از آن تصمیم می گیرند که قاضی،حقوقدان و یا وارد دادگاه شوند.

ماساهیکو کومورا اظهار کرد: سیستم آموزش حقوقی ایران، سیستم کارآمد و خوبی است و در کشور دموکراتیک، قوه قضائیه باید محکم باشد تا بتواند اعتماد مردم را جلب کند.
وی اضافه کرد: آموزش قضات بسیار مهم است و دادسراها و حقوقدانان و قضات باید سطح بالایی داشته باشند. در ادامه این نشست، اعضای هیات ژاپنی سوالاتی درباره نظام آموزشی حقوقی قضائی ایران، قانون اساسی، شورای حل اختلاف، مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای نگهبان پرسیدند.

دیگر رسانه ها:

میزان: فرستاده ویژه نخست وزیر ژاپن با رییس دانشگاه علوم قضایی دیدار کرد./ گفت و گو در مورد سیستم قضایی ۲ کشور و انتقال تجربیات

خبر گزاری جمهوری اسلامی : رییس دانشگاه علوم قضایی: تقسیم بتدی های نظام حقوقی جهان نیاز به بازنگری دارد.

خبرگزاری مهر: سیاست قوه قضاییه این است که قضات مدرک تحصیلی بالاتری داشته باشند.

روابط عمومی دانشگاه علوم قضایی


کلیدواژه ها: دیدار فرستاده ویژه نخست وزیر ژاپن با رئیس دانشگاه علوم قضایی |


دفعات مشاهده: 2927 بار   |   دفعات چاپ: 390 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر