امتیازات برنامه آموزشی رشته علوم قضایی دانشگاه نسبت به دیگر دانشکده های حقوق

 | تاریخ ارسال: 1391/12/8 | 

با توجه به رسالت و اهداف تعریف شده برای دانشکده علوم قضایی، بیش از دو دهه از فعالیت این مجموعه منحصراً به پرورش کادر قضایی قوه در چارچوب رشته کارشناسی علوم قضایی اختصاص داشته است. هم اکنون نیز با وجود تنوع رشته ها و مقاطع تحصیلی، هم چنان دانشجویان بورسیه که در رشته کارشناسی علوم قضایی تحصیل و خود را برای ورود به خدمت قضایی آماده می کنند، در کانون توجه برنامه های آموزشی و فرهنگی قرار دارند.

جدای از برنامه های خاص فرهنگی، اخلاقی و اعتقادی که با هدف تحکیم بنیان های فکری دانشجویان طراحی و اجرا می شود، برنامه آموزشی این دانشجویان نیز تفاوت های مهمی با دیگر مراکز آموزشی عالی حقوق در ایران دارد. در رشته علوم قضایی، دانشجویان کلیه واحد های درسی رشته حقوق را که در دیگر دانشگاهها هم ارائه می شود، می گذرانند. افزون بر آن می توان به موارد زیر به عنوان مهمترین امتیازات برنامه آموزشی رشته علوم قضایی این دانشگاه نسبت به دیگر دانشکده های حقوق اشاره نمود.

این موارد با توجه به تأکید اساسنامه دانشگاه بر ضرورت آشنایی گسترده و عمیق دانشجویان با مباحث فقهی و اصولی در برنامه درسی مصوب وزارت علوم پیش بینی شده و در مواردی نیز به وسیله ریاست محترم قوه قضاییه تصمیم گیری می شود:

1. آشنایی وسیع با زبان و ادبیات عربی برای سهولت فهم و استفاده از متون فقهی: این بسته آموزشی در قالب 3 درس و با توجه به ساعات برگزاری کلاس به ارزش 10 واحد درسی ارائه می شود.

2. مرور یک دوره کامل از مباحث فقهی (غیر از عبادات) به علاوه دروس اصول فقه و قواعد فقه و آیات الاحکام: این مجموعه دروس در چارچوب 11 عنوان درسی ارائه می شود و با توجه به ساعات برگزاری کلاس، از ارزشی معادل 40 واحد درسی برخوردار است و با لحاظ دروس عربی، حدود یک چهارم واحد های درسی دوره کارشناسی را تشکیل می دهد.

3.  تأکید خاص بر آموزش زبان انگلیسی به طور مستمر از ابتدا تا انتهای دوره کارشناسی در قالب 6 عنوان درس که با ارزش معادل 14 واحد درسی ارائه می شود برنامه ریزی این دروس به شکلی است که دانشجو در هر ترم در حال آموزش زبان انگلیسی باشد.

4. کارآموزی قضایی ضمن تحصیل: در طول دوره تحصیل کارشناسی، بخشی از برنامه دانشجویان به فراگیری آموزش ها و مهارت های لازم برای اشتغالات قضایی اختصاص دارد. در این برنامه ها که اغلب در قالب کارگاههای آموزشی اجرا می شود از تجربیات استادان مجرب و قضات ارشد استفاده می شود. افزون بر آنکه در ارائه سایر دروس نیز در کنار آموزش های نظری رویکرد عملی هم مورد توجه استادان می باشد.

به منظور بهبود بیشتر روش ها و عملکرد ها در نحوه انجام کارآموزی، همکاری مطلوبی میان دانشگاه علوم قضایی و معاونت آموزش و تحقیقات قوه در جریان است که هدف نهایی آن افزایش بازدهی آموزش های عملی دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه می باشد.

5. با توجه به اهمیت منصب قضاء، همواره برای ورود فارغ التحصیلان دانشگاه به دستگاه قضایی شرط احراز صلاحیت های علمی و آموزشی مطرح بوده و غالباً این امر به وسیله کسب حداقلی از معدل دوره کارشناسی کنترل می شده است. در حال حاضر فارغ التحصیلان این دانشگاه برای ورود به خدمت قضایی باید حداقل معدل 17 را کسب نمایند.


کلیدواژه ها: امتيازات برنامه آموزشی رشته علوم قضايی دانشگاه نسبت به ديگر دانشکده های حقوق |

دفعات مشاهده: 30273 بار   |   دفعات چاپ: 1191 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 62 بار   |   0 نظر