دفتر همکاری های بین المللی

نظام علمی و دانشگاهی از حیث گستره و قلمرو، مرز ناپذیر است و از محدوده‌های جغرافیایی فراتر می‌رود و مرزها را درمی‌نوردد. پیشرفت علم در هر جامعه‌ای مستلزم فراگیری دانش‌های جدید، توسعه و تکمیل آن و گسترش مرزهای دانش در زمینه‌های مختلف است. بی‌شک در راه تحقق این مهم، تبادل دانش و تجربیات علمی بین جوامع امری ضروری و حیاتی است. لذا نقش مرکز همکاری‌های بین‌المللی در دانشگاه‌ها، به‌عنوان متولی ارتباطات علمی و بین‌المللی، انکارناپذیر است. بند ششم سیاست‌های کلی علم و فناوری نیز بر گسترش همکاری و تعامل فعال، سازنده و الهام‌بخش در حوزه علم و فناوری با سایر کشورها و مراکز علمی و فنی معتبر منطقه‌ای و جهانی به‌ویژه جهان اسلام همراه با تحکیم استقلال کشور، تأکید نموده است. بین‌المللی شدن آموزش عالی، روندی در جهت درهم تنیدن کارکردهای آموزشی، پژوهشی، خدمات تخصصی و دیگر کارکردهای دانشگاهی در سطوح منطقه‌ای و جهانی است. یکی از روش‌های دستیابی به رشد و توسعه دانش و علوم گوناگون میان اساتید و دانشجویان در کلیه دانشگاه‌ها، افزایش دامنه همکاری علمی دانشگاه‌ها با مراکز علمی معتبر در سایر کشورهاست.
در این راستا دفتر همکاری‌های بین‌المللی دانشگاه علوم قضایی نیز باهدف گسترش همکاری‌های علمی بین‌المللی و تعمیق ارتباط میان دانشگاه و سایر دانشگاه‌ها و مراکز علمی، آموزشی و پژوهشی ممتاز سراسر دنیا در چارچوب مقررات دولت جمهوری اسلامی تشکیل‌شده است. اهداف کلی دفتر همکاری‌های بین‌المللی زمینه‌سازی تعامل مؤثر دانشگاه علوم قضایی با سایر دانشگاه‌ها و مراکز علمی معتبر بین‌المللی و نهادینه ساختن همکاری‌های بین‌المللی به‌عنوان یک ضرورت برای معرفی دانشگاه علوم قضایی در سطح بین‌المللی، است.

شرح وظایف دفتر همکاری‌های بین‌المللی:

- گسترش و توسعه مناسبات متقابل علمی با دانشگاه‌ها و مراکز علمی خارج از کشور که به‌طور خاص عهده‌دار تربیت قضات هستند.
- شناسایی مراکز معتبر دانشگاهی، علمی و تحقیقاتی بین‌المللی و برقراری ارتباط علمی دانشگاه با این مراکز.
- مبادله و هماهنگ‌سازی فعالیت‌های علمی و تخصصی دانشگاهیان با دانشگاه‌ها و مراکز علمی بین‌المللی.
- تدوین و انعقاد یادداشت تفاهم در حوزه‌های علمی، آموزشی و پژوهشی با دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی، سازمان‌ها و مجامع علمی بین‌المللی.
- کمک به معرفی و شناساندن دانشگاه علوم قضایی و ظرفیت‌ها و توانمندی‌های آن در سطح بین‌المللی.
- برگزاری کنفرانس‌های بین‌المللی با همکاری سایر دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی ملی و بین‌المللی.
- برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی ملی و بین‌المللی.
- انجام تحقیقات علمی و فرهنگی در سطح ملی و بین‌المللی با محققان و متخصصانی در حوزه‌های تخصصی.
- انتشار مجلات علمی پژوهشی و ترویجی و یا همکاری در مجلات بین‌المللی.
- مشارکت در برگزاری مسابقات و ارائه جوایز بین‌المللی با همکاری مجامع بین‌المللی.
- انجام تحقیقات مشترک و مطالعات تطبیقی در حوزه‌های ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی.
- انجام اقدامات مقتضی برای برگزاری دوره‌های مشترک آموزشی و پژوهشی با مراکز علمی دانشگاهی و پژوهشی بین‌المللی.
- پذیرش‌ هیئت‌های‌ میهمان‌ از دانشگاه‌های‌ خارجی‌ یا سازمان‌های‌ بین‌المللی‌ جهت‌ بازدید از دانشگاه‌ و نیز اعزام‌ هیئت‌هایی‌ جهت‌ بازدید از دانشگاه‌ها و مراکز علمی خارج کشور یا شرکت‌ در اجلاس‌های‌ سازمان‌های‌ بین‌المللی‌.
- انجام اقدامات لازم جهت شرکت اعضای هیئت‌علمی دانشگاه در کنگره‌ها، کنفرانس‌ها و سمینارهای خارجی
- انجام امور مربوط به برگزاری فرصت‌های مطالعاتی و سفرهای علمی اعضای هیئت‌علمی با همکاری معاونت‌های آموزشی و پژوهش.
- درخواست روادید میهمانان خارجی موردنظر دانشگاه.

تفاهم‌نامه‌های امضا شده:

← یادداشت تفاهم منعقده بین دانشگاه علوم قضایی و آکادمی عدالت ترکیه؛
← یادداشت تفاهم منعقده بین دانشگاه علوم قضایی و سازمان کنفرانس لاهه.

برخی از فعالیت‌های دفتر همکاری‌های بین‌المللی:

۱- برگزاری کارگاه آموزشی «قاچاق افراد و قاچاق مهاجران» با مشارکت دانشگاه و دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم ملل متحد (UNODC) در تهران در تاریخ اول و دوم مهرماه ۱۳۹۳.
۲- نشست دبیر کل موسسه بین‌المللی یونیدروا با مسئولان دانشگاه در تاریخ ۳ آذرماه ۱۳۹۳.
۳- حضور و ایراد سخنرانی رئیس قوه قضائیه قطر (علی بن الفطیس المری) در دانشگاه در تاریخ ۹ آذرماه ۱۳۹۳.
۴- حضور و سخنرانی پرفسور شریف بسیونی رئیس موسسه بین‌المللی مطالعات عالی علوم جنایی ایتالیا در دانشگاه در ۲۲ شهریورماه ۱۳۹۴.
۵- حضور دادستان کل کشور بلاروس و هیئت همراه در دانشگاه علوم قضایی در ۱۸ مردادماه ۱۳۹۴
۶- حضور و سخنرانی معاون دانشگاه سوربن و رئیس دانشکده حقوق دانشگاه سوربن (پروفسور جین مارک بونیسو و پروفسور گرگور لوئیسو) در دانشگاه علوم قضایی در ۱۴ دی‌ماه ۱۳۹۴.
۷- حضور و ایراد سخنرانی دبیر کل سازمان کنفرانس لاهه، جناب آقای پروفسور برناسکنی در تاریخ ۲۰ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۵.
۸- حضور هیئت حقوقی و قضائی از کشور چین در تاریخ ۲۴ آذرماه ۱۳۹۵.
۹- حضور پروفسور فیلیپو پاترونی گریفی و هیئت عالی‌رتبه شورای دولتی ایتالیا در ۲۹ آذرماه ۱۳۹۵.
۱۰- حضور و سخنرانی پروفسور مارتین بُرکهارت از کشور سوئیس در ۳۰ بهمن‌ماه ۱۳۹۵.
۱۱- حضور و بازدید ماساهیکو کومورا، فرستاده ویژه نخست وزیر ژاپن در ۱۵ شهریور ماه ۱۳۹۶.

کلیدواژه ها: دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری | دفتر همکاری های بین المللی |

دفعات مشاهده: 13301 بار   |   دفعات چاپ: 1258 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر